Stadt Lichtenfels

Achtergrondinformatie Stadt Lichtenfels

Portret van de gemeente Lichtenfels

De gemeente Lichtenfels en haar dorpen Dalwigksthal, Fürstenberg, Goddelsheim, Immig Hausen, Münden,

Neukirchen, Rhadern en Sachsenberg, ligt in de hooglanden van de "Waldeckischen Schweiz", van het district

Waldeck Frankenberg en is gelegen tussen de steden Korbach, Frankenberg en Medebach in de uitlopers van het Rothaargebergte in het westen, Waldecker Upland in het noord-oosten en de regio's Burgwald en Kellerwald in zuidoostelijke richting.

In het noordoosten grenst de gemeente aan het Ittertal, in het oosten aan de Eder, daarachter het Kellerwald, en in het zuiden aan het Nuhnetal.

Het landschap in het Waldecker Land wordt gekenmerkt door natuurlijke idylle, schone lucht en weelderige vegetatie en is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin.

Aan de oevers van de Aar, en Orke Nuhne zult u een uitgebreid wandelgebied vinden met glooiende heuvels en romantische dalen. Aangewezen fietspaden met schuilplaatsen en picknickplaatsen bieden spannende tochten door bossen en weilanden en nodigen uit tot ontspannen fietsen.

Voor wie geïnteresseerd is in sportiviteit bieden faciliteiten zoals tennis, paardrijden, wintersport of watersport op het aangrenzende Edersee vele mogelijkheden.

 

Dalwigksthal

Dalwigksthal is een van de negen dorpen die tezamen de gemeente Lichtenfels vormen. In 2011 bestond het dorp, als jongste stadsdeel 160 jaar. In 1851 sloten "Kamp Sand", de burcht " Lichtenfels" , de Molens en de nabijgelegen nederzetting zich aaneen tot het dorp Dalwigksthal.

Dalwigksthal is ontstaan bij het riviertje de Orke, aan de voet van de burcht "Lichtenfels", welke rond het jaar 1200 gebouwd is. Het dorp ligt tussen de heuvels en het berglandschap van het Orkedal. De groene omgeving, met zijn dalen, de Orke, zijn vele loof- en naaldbossen, biedt de gelegenheid voor heerlijke wandelingen, fietstochten (mountainbike) en de mogelijkheid om te vissen. Hier kan men heerlijk tot rust komen, onthaasten of actief bezig zijn. Natuurliefhebbers kunnen hier s 'ochtends vroeg nog wilde reeën, zwijnen, vossen op hun wandeling door de valleien tegen komen, die bij de Orke komen drinken. Door zijn bijzondere ligging wordt deze streek ook wel de "Waldeckische Schweiz” genoemd, "klein Zwitserland". De vele wegen rondom het dorp en het Orkedal nodigen uit tot zeer afwisselende wandelingen.

Boodschappen kan men doen in verscheidene plaatsen in de buurt. In Sachsenberg (3 km) is een slager, een bakker, een bank en restaurant. Vanuit Dalwigksthal kan men voor boodschappen ook in Medebach terecht. Voor bezoek aan het watersportparadijs kan men in Medebach het Aqua Mundo bezoeken. Meerdere eetgelegenheden zijn in Medebach aanwezig, evenals gewone winkels. Toerististische informatie is hier door de weeks te verkrijgen bij het VVV Informatiepunt op de Marktplatz. Wekelijks staat er een Scheveningse haringkar. Dichtstbijzijnde stad is Korbach, welke erg leuk is om te bezoeken, een echte uitgaansstad, met vele winkels, zoals broodjeswinkels en ijssalons in de binnenstad.

In alle vier de jaargetijden!

Holiday blogKies accommodatieBoek uw vakantieFotoboekGastenboek reviewsNeem contact opYou Tube